14 Nisan 2010 Çarşamba

Kaptan Yine Sahnede Ama...

Merhaba sevgili Fenerbahçeliler,
Türkiye Kupası'nda turu yine kaptanın marifetiyle geçtik.
Camiamıza hayırlı olsun. İnşallah bu sefer kupayı kaldırmak nasib olur.
Ancak oynanan futbol; ligin ilerleyen haftaları ve ondan önce derbi adına pek de ümit verici değildi.
Yine Alex'in muhteşem bir oyunu ve gelen gol Fenerbahçe'ye kupa finalini getirdi. Fakat şu da var ki; saha içinde, hücum organizasyonlarındaki başıbozukluk, düzensizlik, kararsızlık ve bunların neticesinde verimsizlik halen devam ediyor.
Mehmet Topuz'la ilgili birkaç şey söylemeden de edemeyeceğim. Mehmet Topuz bu değil. Mehmet, çok daha iyi bir futbol ortaya koyabilir. Kayserispor'daki kadar insiyatif kullanmasını tabii ki beklemiyorum ama şu an oynadığı futbolun çok daha ötesinde bir performans ortaya koyabilecek kapasitede bir futbolcu olduğu hepimizin malumu. Mehmet'in, 'Mehmet Topuz' gibi oynayacağı günleri iple çekiyorum.
Derbinin havası illa ki Manisasipor maçı gibi olmayacaktır ancak, Beşiktaş'ın, Kadıköy'de diğer büyük takımlara nazaran daha başarılı olduğunu ve şimdiki gibi şiddetle üç puana ihtiyaç duyduğu zamanlar başımıza ne işler açtığını da hatırda tutmak gerekir.
Ben, derbinin gidişatının Emre ve Alex'in performansı ile doğru orantılı olduğunu düşünüyorum. Tabii bir de Bobo'ya dikkat diyorum.
Diğer yandan en azından lig sonuna kadar ortaya koyduğumuz futbolda iyi yönde bir istikrar sağlamamız şart.
Kendine gelmiş formda bir Deivid de bu takıma oldukça faydalı olacaktır. İnşallah Deivid'den, kupa maçının sonunda aldığım olumlu sinyaller anlık değil, kalıcıdır. Maçın seyri çok farklı olmazsa, Deivid'in, maçın sonlarına doğru da olsa, 5-10 dakika da olsa oyuna girmesini bekliyorum. Kimbilir belki çok daha fazla süre alır ve bu süre içinde akılda kalıcı ve doyurucu bir performans ortaya koyar.
Fenerbahçe'nin derbilerdeki üstünlüğünü son 5 yılın istatistikleri zaten anlatıyor. Önemli olan bu hafta da bu istatistikleri yalancı çıkarmamakta...
Haydi Kanarya'm! Göster kendini.
Herkese mutlu günler. Sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder