8 Nisan 2010 Perşembe

Fenerbahçelinin yeni kamusal alanı; Fenerblog



Taraftar forumlarındaki kalitenin giderek düşmesi, Aceto ve spor bloglarındaki Galatasaraylıların hakimiyeti ve İnternet jargonuna hakim bütün Fenerbahçelilerin ortak beklentisi olan www.fenerblog.com'un sonunda kurulması ve kurulduktan çok kısa bir süre içinde bütün Fenerbahçeli blogları birarada toplaması artık hepimizin malumu. Bunların üzerine söylenecek artık fazla birşey yok.

Fenerblog Fenerbahçe taraftarının kendi gündemini yaratabileceği en önemli mecralardan biri olabileceğinin ilk sinyalini bugün vermiş oldu.

http://koskorcuk.blogspot.com'un başlattığı Milliyet'i protesto ediyoruz kampanyası Fenerbahçeli bloglar tarafından sahiplenildi ve uzun yıllardır fanatik internet editörlerinin yaptığı onca terbiyesizliğe göz yuman Milliyet, voleybolcularımızın oynadığı finalden sonra yapılan art niyetli haberden dolayı bu sefer özür dilemek zorunda kaldı.

Bugün Fenerbahçe'nin en büyük sıkıntısıdır belki de medyada gündeme yön verememe. En son Şekip Mosturoğlu'nun 'Fenerbahçenin Hınçal Uluç'u yok' diye tasvir ettiği bizimse 'Medyada gündem oluşturabilme eksikliği' olarak adlandırdığımız bu sorun yüzünden ciddi sıkıntılar yaşıyoruz.

Bunun bir çok sebebi var. Sebeplerden biri Galatasaray'ın bu işi camia olarak iyi becerebilmesi. -ki bunda liseden mezun olup medyada yöneticilik yapanların büyük etkisi var-. Diğer bir kısım sebepler ise bizimle alakalı. Bunun içerisine Fenerbahçe taraftarının olumsuzluğu da satın almasından tutda, Fenerbahçe'nin kendi kanalını kurup medyadaki payı kendi üzerinden döndürmek istemesi gibi bir çok sebep sayılabilir.

Ben kendi adıma bu saydığım sebepler yüzünden önemsiyorum fenerblog.com'u. İnanıyorum ki doğru yönlere kanalize edebilirsek çok etkili sonuçlar alabiliriz ve almaya başladık da. Medyadaki Fenerbahçeli yazarların etkisizliğini gidermez belki ama en azından ortak ses verebileceğimiz yeni bir kamusal alana fenerblog sayesinde kavuşmuş olucaz.

3 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel oldu bu Fenerblog olayı.. Birçok değişik görüşü okuma şansı bulabiliyoruz.. İyi ki böyle güzel bir proje düşünülmüş.. Tekrardan düşünenlerin ve hayata geçirenlerin ellerine, emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Fenerblog diye bir şeylerin var olduğunu öğrendiğimden beri çok mutluyum.

    Blog blog avareler gibi dolaşıp takımım hakkında doğru dürüst iki kelam eden renktaş bulmak çok zordu.
    Şimdi ise bu sayede renktaşlarımın fikirlerini alıyor,Fenerbahçe'nin gündemini taraftar gözünden daha rahat takip edebiliyorum.
    Eğer bir blog açabilme şansım olursa ilk işim Fenerblog'a üye olmak olacak
    .
    Düşünen emeği olan,paylaşıma ortak olan herkesin eline sağlık.

    Bu arada Fenerliler unutmasın:
    "BİZ'in içerisinde milyonlarca taraftar var"
    Bizi Fenerbahçeli yapan birbirimizi anlamaya ve desteklemeye çalışmamız.

    Başarılar dilerim.
    marjidal@hotmail.com

    YanıtlaSil
  3. Fenerblog gerçekten heyecan verici ve cok yerinde bir girisim. bu konuda daha cok yazilmasi gerekiyor.

    fakat ben Fenerbahce'den neden hincal çıkamiyor meselesine kucük bir ekleme yapmak istedim. Evet fenerbahce'nin yepyeni güclü "kanaat önderleri"ne ihtiyaci var. ama asla hıncal uluc'a degil. zaten bizim camiada bu kadar kaypak ve iki yüzlü birisinin birakin kanaat onderi olarak kabul görmesini, tencere altlığı bile olabilmesi bence mümkün değil. bünye kaldırmıyor. kaldirmaz...

    YanıtlaSil